Historie

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h4|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]De Nöttenkrakers van nu zijn ontstaan uit een dansorkestje van Excelsior. Na WO II bleef er een boerenkapel over. In de begin jaren `70 is de naam veranderd in de huidige naam ” egerländerkapel “De Nöttenkrakers”. Er werd een nieuw repertoire gekozen waarvan de egerländermuziek de hoofdzaak werd. Alleen Excelsior leden mochten lid worden. Er werd gespeeld in de uniformen van het orkest. Ze deden mee aan concoursen en op buurtfeesten van o.a. Vosseveld en Meddo.

Tegenwoordig hoeven leden niet perse lid te zijn van Excelsior en is elke muzikale liefhebber welkom. Ze repeteren een keer in de twee weken. De mensen hebben nu een eigen uniform. Een aantal keren in het jaar geven ze een concert en treden ze op tijdens feesten en partijen.

 

Hieronder enkele foto`s, waaronder enkele uit de oude doos.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”192,188,189,190,191,193,184″ img_size=”200X150″][/vc_column][/vc_row]